МВФ перерахував Україні мільярдний транш - Нацбанк

МВФ перерахував Україні мільярдний транш - Нацбанк

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд вже перерахував Україні третій транш кредиту у розмірі $1 млрд.

Про це Укрінформу повідомили Національному банку України.

"Так, ми можемо підтвердити те, що з МВФ Україні перерахували третій транш у розмірі одного мільярда доларів", - сказали у прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня відбулося засідання Ради директорів МВФ щодо України. Обговорення виконання Україною програм співпраці дало змогу Раді директорів ухвалити рішення про виділення нашій країні чергового - третього за програмою ЕFF - кредитного траншу.

Національний банк України має намір спрямувати третій транш МВФ на поповнення міжнародних резервів. За умови отримання цих коштів, а також залучення наступного, четвертого, траншу від МВФ у розмірі $1,3 млрд, міжнародні резерви, за прогнозами НБУ, до кінця цього року можуть зрости з $14,1 млрд до $17,2 млрд.

Як заявив директор департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс, наступний транш МВФ для України може бути виділений до завершення нинішнього року - коли саме, визначатиме Виконавча рада Фонду. Представник МВФ також зауважив, що зменшення суми третього траншу для України від очікуваних $1,7 млрд до $1 млрд доле є "чимось надзвичайним".

Чотирьохрічна програма для України в розмірі 12,348 млрд SDR (близько 17,5 млрд доларів США) була затверджена 11 березня 2015 року з метою підтримки економічної програми уряду, спрямованої на відновлення економіки, зовнішньої стійкості, зміцнення державних фінансів, підтримання фінансової стабільності та економічного зростання шляхом просування структурних та управлінських реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-