Гонтарева і віце-президент ЄК обговорили транш МВФ і проблемні кредити

Гонтарева і віце-президент ЄК обговорили транш МВФ і проблемні кредити

Укрінформ
Голова Національного банку Валерія Гонтарева обговорила з віце-президентом Європейської комісії з євро і соціального діалогу Валдісом Домбровскісом макроекономічну ситуацію в Україні на тлі схвалення другого перегляду програми розширеного фінансування МВФ.

Про це інформує прес-служба НБУ у Фейсбуці.

"У ході зустрічі сторони обговорили макроекономічну ситуацію в Україні на тлі схвалення другого перегляду програми розширеного фінансування МВФ. Так, учасники зустрічі погодилися, що це рішення МВФ відкриває можливості для отримання іншого пов'язаного фінансування", - йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили питання прозорості та платоспроможності українського банківського сектору, вирішення питання проблемних кредитів, а також концепцію валютної лібералізації. Водночас як топ-менеджмент Національного банку, так і віце-президент Європейської комісії погодилися, що Україна має впроваджувати принципи проекту Base Erosion and Profit Shifting ОЕСР і проекту з автоматичного обміну податковою інформацією. Це надасть можливість перейти до нової, більш ліберальної моделі валютного регулювання в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-