Комітет Ради підтримав виділення з бюджету додаткових коштів на оборонку

Комітет Ради підтримав виділення з бюджету додаткових коштів на оборонку

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони сьогодні, 15 вересня, на засіданні схвалив клопотання Міністерства оборони на виділення додаткових коштів з держбюджету.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Під час засідання Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони схвалив клопотання Міністерства оборони щодо виділення додаткових коштів на потреби Збройних сил», - йдеться у повідомленні.

Під час доповіді на засіданні міністр оборони генерал армії України Степан Полторак зазначив, що Державним бюджетом Міністерству оборони на 2016 рік передбачено 55,7 млрд грн, що складає 2,46% ВВП, тобто менше мінімальної потреби. Але й цих коштів Міністерство оборони у цьому році не отримало.

За словами Полторака, з передбачених на 2016 рік видатків за спеціальним фондом у сумі 4,6 млрд грн більшу частину - 3,6 млрд грн - складають кошти від конфіскату, надходження яких до Міністерства оборони у цьому році не відбудеться.

Крім того, залишаються зарезервованими Міністерством фінансів 1,9 млрд гривень.

«Недоотримання цього фінансового ресурсу не дозволяє в повному обсязі виконати державне обороне замовлення, тобто українське військо не доотримає з державних підприємств техніку, озброєння та інші матеріально-технічні засоби. Таким чином, фактично ми можемо отримати у 2016 році видатки менше 2% ВВП», - відзначив міністр оборони. 

Крім того, Полторак наголосив, що, перш за все, недостатньо коштів на грошове забезпечення. Потреба складає 4,8 млрд грн.

"Таким чином, у цьому році нам потрібно доотримати для фінансування Збройних сил щонайменше 7,7 млрд грн", - повідомив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-