Приватні компанії хочуть долучити до видобутку газу з виснажених родовищ

Приватні компанії хочуть долучити до видобутку газу з виснажених родовищ

Укрінформ
ПАТ "Укргазвидобування" розглядає можливість укладення угод про розподіл продукції (УРП) з приватними компаніями лише для видобутку газу з виснажених родовищ або тих, де паливо важко видобути.

Про це на прес-конференції заявив голова ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Міненерговугілля озвучило тези про УРП за участю "Укргазвидобування", ми вирішили озвучити свою позицію, щоб не було спекуляцій. Ми хочемо мати професійну дискусію на цю тему. Ми розглядаємо можливості укладення УРП, але ми розглядаємо для УРП родовища або виснажені, або з важковидобувним газом", - сказав Прохоренко.

За його словами, до "Укргазвидобування" уже звертались з пропозиціями щодо УРП, у тому числі і закордонні бізнесмени.

"Ми відповідали, що будемо проводити відкритий конкурс. Представники міністерства і сам міністр пропонували нам виділити для УРП найбільше родовище "Укргазвидобування". Вони казали, що приватним виробникам нецікаві виснажені родовища. Але це неправда. Royal Dutch Shell, наприклад, зацікавлена у таких родовищах, як і інші компанії", - переконаний Прохоренко.

Він нагадав, що найбільші родовища дають 80% видобутку.

"Заяви представників міністерств про те, щоб віддати найбільші родовища, з яких газ іде на потреби населення, нас насторожують", - підкреслив голова "Укргазвидобування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-