У Нацбанку схвалили кредит на 400 мільйонів для Харківського тракторного

У Нацбанку схвалили кредит на 400 мільйонів для Харківського тракторного

Укрінформ
Національний банк України зареєстрував договір, який дозволить групі DCH Олександра Ярославського відкрити кредитну лінію в розмірі 400 млн грн для відновлення виробництва на Харківському тракторному заводі (ХТЗ).

Інформацію про це Укрінформу підтвердили в групі DCH, голова і власник якої Олександр Ярославський володіє контрольним пакетом акцій ХТЗ.

Дана процедура необхідна, оскільки кредитором виступає компанія-нерезидент. Фінансування надається за умови, що Харківський тракторний завод буде вільно здійснювати господарську діяльність без будь-яких обмежень. Тобто, майно позичальника повинно бути вільним від податкової застави, банківські рахунки - від будь-яких арештів, накладених компетентними органами, а проти посадових осіб не повинно бути відкритих кримінальних справ.

Нагадаємо, голова і власник групи компаній DCH Олександр Ярославський у квітні викупив контрольний пакет акцій (62,44%) цього підприємства. Пізніше на початку травня 2016 року ХТЗ заявив про проведені представниками Служби безпеки України (СБУ) обшуки на підприємстві, в ході яких були вилучені фінансові та інші важливі документи, а потім були арештовані рахунки і майно ХТЗ, а його робота фактично зупинена. У червні за результатами зборів кредиторів ХТЗ було прийнято рішення про початок процедури досудової санації підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-