У Єврокомісії похвалили Україну за зростання рейтингу енергоефективності

У Єврокомісії похвалили Україну за зростання рейтингу енергоефективності

Укрінформ
За два роки Україна піднялася в рейтингу енергоефективності з останньої позиції в Європі на цілком середньоєвропейський рівень.

Про це сказала заступник голови директорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катерина Матернова в інтерв'ю виданню «Новий час», відповідаючи на питання про можливу неготовність українців до енергетичних реформ.

«Це приголомшлива статистика: за два роки Україна піднялася в рейтингу енергоефективності з останньої позиції в Європі на цілком середньоєвропейський рівень. Це не так легко, особливо, враховуючи з яких позицій ви піднімалися», - сказала Матернова.

На її думку, українцям необхідно пояснити, чому такі важливі інвестиції в енергоефективність, домогтися розуміння того, що разові інвестиції в цьому напрямку будуть приносити вигоду рік за роком.

«Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко - чемпіон по цій реформі. На жаль, мало хто розуміє важливість цієї реформи, як він», - заявила Матернова.

Також представник Єврокомісії вважає, що важливим моментом у просуванні реформи енергоефективності є система стимулювання тих, хто провів енергомодернізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-