Рева назвав середній розмір

Рева назвав середній розмір "зимових" субсидій

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева прогнозує, що середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у 2016-2017 році становитиме 2-2,5 тисячі гривень.

Про це він заявив на селекторній нараді з керівниками місцевих органів виконавчої влади з питань соціального захисту населення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо в неопалювальний період середній розмір субсидії становив 200-300 гривень, оскільки у багатьох сімей розмір плати за послуги не перевищував обов'язковий платіж, то з початком опалювального сезону й автоматичного перерахунку середній розмір субсидії зросте до 2-2,5 тисячі гривень на місяць», - зазначив Рева.

Водночас він нагадав, що під час 2015-2016 опалювального сезону середньомісячний розмір субсидій становив 1,2-1,4 тис. грн.

Крім того, міністр розповів, що цього року очікується зростання кількості отримувачів субсидій до 9 млн сімей. Загалом, за його словами, в Україні наразі налічується 15 млн домогосподарств.

Рева також проінформував, що сьогодні триває робота з повторним призначенням субсидій, термін дії яких закінчився.

«У цілому перепризначено 148 тисяч субсидій на наступний період, термін отримання яких закінчився в червні 2016 року, що становить 90% від загальної чисельності. Майже половина регіонів завершила таку роботу... Субсидії, термін яких закінчився у липні минулого року, перепризначено на 85%», - додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-