"Антонов" без участі росіян побудує Ан-132 для Саудівської Аравії

Укрінформ
До кінця поточного року ДП "Антонов" завершить побудову літака-демонстратора Ан-132D за контрактом з Саудівською Аравією. Цей літак буде побудований без участі російських компаній.

Про це інформує прес-служба підприємства.

"До кінця поточного року ДП "Антонов" завершить побудову літака-демонстратора Ан-132D за контрактом із замовником з Королівства Саудівської Аравії. Цей літак побудований без участі російських компаній", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що повністю програму імпортозаміни російських комплектуючих буде завершено у 2017 році.

"Наступного року ми плануємо завершити програму імпортозаміни російських комплектуючих, яку розпочали влітку 2015 р. Відповідні домовленості з постачальниками з країн Європи, Канади, США та України вже досягнуто. Після цього буде налагоджене серійне виробництво нових літаків. В тому числі, розпочнеться побудова серійних Ан-178", - повідомляють на підприємстві.

Зазначається, що на сьогодні ДП "Антонов" також реалізує програму модернізації парку славетних транспортників Ан-124-100, які експлуатуються у складі "Авіаліній Антонова".

"Наразі літаки оснащуються системами та обладнанням виробництва канадської компанії CMC Electronics", - повідомив президент ДП "Антонов" Олександр Коцюба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-