Гройсман: Наше завдання - за 5 років наростити видобуток газу на 7 мільярдів кубів

Гройсман: Наше завдання - за 5 років наростити видобуток газу на 7 мільярдів кубів

Укрінформ
Україна за 5 років має наростити власний видобуток газу на 7 мільярдів кубометрів.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після церемонії відкриття пошуково-розвідувальної свердловини № 900 Шебелинського газового родовища, повідомляє з місця події кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні заклали нову свердловину на Шебелинському родовищі. Наше завдання - за 5 років наростити видобуток власного газу на 7 млрд кубометрів. Український газ - це національна безпека і конкурентоспроможність. Запасів газу на Шебелинському родовищі достатньо, щоб забезпечити нашу незалежність", - наголосив Гройсман.

Прем'єр-міністр України уточнив, що за попередні роки державне газодобування було практично знищене.

"Обсяги видобутку зменшувалися протягом 2007, 2008, 2009, 2010 - аж до 2013 року, але ми цей процес зупинили", - сказав він.

Як розповів Укрінформу директор бурового управління "Укрбургаз" Володимир Соколовський, проектна глибина нової свердловини - 1100 метрів. До кінця 2016 року будуть отримані перші результати глибокого буріння.

"Ця свердловина пробурена за зразком свердловини №250, відкритої у січні 2016 року. За цей час тут видобуто 14,5 мільйона кубометрів газу", - наголосив Соколовський.

За його словами, в Україні підтверджені запаси газу становлять 635 мільярдів кубометрів. Газовидобуток ведеться у 8 областях України, включаючи Харківську.

Загальні запаси газу в Україні - 2,5 трильйона кубометрів.  

Загалом на Шебелинському родовищі Харківської області діють 550 свердловин.

Шебелинське родовище - найбільше родовище газу в Україні, розробку якого розпочато рівно 60 років тому. Тут добувають 16,5% усього газу "Укргазовидобування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-