Нафтогаз: запаси газу в Україні - треті у Європі

Нафтогаз: запаси газу в Україні - треті у Європі

Оновлено
Укрінформ
Україна перебуває на третьому місці за обсягами розвіданих запасів газу серед країнах Європи після Норвегії та Нідерландів. Доведених запасів в Україні – 600 млрд кубометрів.

Про це повідомляється на сторінці НАК "Нафтогаз України" у Фейсбуці.

"Серед європейських країн більше запасів, ніж у нас, лише у Норвегії та Нідерландів. Тож маємо значний потенціал росту власного видобутку. Доведених запасів в Україні 0,6 трлн куб м, що аналогічно запасам В’єтнаму, проте в нас більше, ніж у Бразилії - 0,4 трлн куб. м", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за цим показником Україна обігнала, наприклад, Аргентину, Перу, Болівію Пакистан, Сирію, Німеччину, Англію. Більше доведених запасів, ніж у нашій державі, у Канаді, США, Росії, Казахстані, Узбекистані, Туркменістані, Азербайджані, Китаї, Індії, Ірані, Алжирі, Австралії.

За даними "Нафтогазу", лідером по видобуванню природного газу є США – 22% світової добичі. Росія друга, експортує 193 млрд куб. м на рік, з них майже 90% до Європи та Туреччини (з того майже половина транспортується через Україну). Головним імпортером газу в ЄС є Німеччина - близько 104 млрд куб. м на рік, при цьому лідером по імпорту скрапленого газу є Японія - 118 млрд куб. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-