Біржа

Біржа "Універсальна" маніпулює цінами - Нацкомісія

Укрінформ
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) в рамках системної протидії маніпулюванню цінами на фондовому ринку розглянула 26 справ за фактами порушення законодавства у вигляді маніпулювання цінами на біржі "Універсальна".

Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

"5 та 6 вересня 2016 року уповноваженими особами НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) колегіально в рамках системної протидії маніпулюванню цінами на фондовому ринку розглянуто 26 справ за фактами порушення законодавства у вигляді маніпулювання цінами на фондовій біржі "Універсальна" (раніше - ПАТ "Придніпровська фондова біржа")", - йдеться в повідомленні.

За результатами аналізу біржових контрактів за друге півріччя 2014 року комісією були встановлені факти маніпулювання цінами з боку семи торговців цінними паперами: ТОВ "ФК Гамбіт", ТОВ "ФК Профіт", ТОВ "ФК "Лівадія", ПрАТ "ФК "Актив", ТОВ "Капітал-стандарт", ТОВ "ТЦП «Прімас", ТОВ "ІК Бізнес інвест".

У НКЦПФР зазначають, що зазначені торговці системно здійснювали операції, які мали ознаки маніпулювання цінами, з цінними паперами чотирьох емітентів: ПАТ "АВК-Фінанс", ПАТ "ЛФС Сервісес", ПАТ "КОД інвест", ПАТ "ОСТ-інвест" (в подальшому організаційно-правову форму було змінено на ПрАТ).

Біржові ціни по зазначених операціях лише надавали уявлення щодо вартості цих цінних паперів і не відповідали ні фінансово-господарському стану емітентів, ні об'єктивній ситуації, яка б склалася на ринку за відсутності даних операцій, наголошують у НЦКПФР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-