Ціни на нафту пішли вниз

Ціни на нафту пішли вниз

Укрінформ
Вартість нафти у п'ятницю перейшла до корекційного зниження після значного зростання днем раніше, викликаного даними від міністерства енергетики США про найбільше з початку 1999 року тижневе падіння запасів нафти в країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилася на 1% до $49,47 за барель. Ціна ф'ючерса на нафту WTI на жовтень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на 0,9% - до $47,18 за барель.

За даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 2 вересня, несподівано скоротилися на 14,5 мільйона барелів, до 511,4 мільйона барелів - найсильніший тижневе зниження показника з січня 1999 року. Аналітики при цьому очікували зростання індикатора на 0,225 мільйона барелів - до 526,125 мільйона барелів.

Запаси бензину минулого тижня скоротилися на 4,21 млн барелів, тоді як резерви дистилятів зросли на 3,38 млн барелів.

Ці зміни відображають, швидше за все, тимчасові чинники. Недавній тропічний шторм на півдні та сході США викликав зниження поставок нафти по морю, загальний обсяг її імпорту знизився на 1,85 млн барелів. При цьому НПЗ працювали на повну потужність, незважаючи на швидке завершення сезону масових автомобільних поїздок.

Ціни на нафту коливаються в останні тижні, але так і не можуть подолати позначку в $50. Росія і Саудівська Аравія оголосила про підписання угоди, спрямованої на спільні дії щодо стабілізації ринку нафти, що підтримало ринок. Однак конкретного плану щодо обмеження видобутку країни не представили, що в підсумку розчарувало трейдерів і не змогло підтримати зростання цін на ф'ючерси.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 49,57 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,69 долара за барель, що на 30 центів вище рівня закриття торгів ($49,99).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-