Транш МВФ допоможе зняти напруження на валютному ринку - Фонд Блейзера

Транш МВФ допоможе зняти напруження на валютному ринку - Фонд Блейзера

Укрінформ
Виділення Міжнародним валютним фондом чергового траншу для України допоможе зняти напруження на валютному ринку і утримати долар на позначці 25-27 гривень.

Про це на прес-конференції у Києві заявив директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені здається, первинне вересневе рішення по Україні буде позитивним, внаслідок чого напруження на валютному ринку буде частково знято, хоча б через те, що іноземні кредитори, насамперед українського приватного сектору, трохи заспокояться", - сказав Устенко.

За його словами, після того як буде прийнято рішення МВФ стосовно траншу, ситуація на валютному ринку трохи заспокоїться. "Курс буде знаходитися на відносно контрольованій позначці і коливатиметься від 25 до 27 грн", - зазначив Устенко. 

Він також додав, що Україна, скоріш за все, отримає транш від МВФ частинами (спочатку 700 млн доларів, а потім 1 млрд), щоб подивитися, чи буде Україна і надалі проводити необхідні реформи.

Нагадаємо, офіційний курс гривні до долара на 8 вересня встановлений на рівні 26,72 грн за долар. Середньозважений курс на міжбанку стартував у четвер з позначки 26,64/26,68.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-