Ціни на нафту продовжують зростати

Ціни на нафту продовжують зростати

Укрінформ
Ціни на нафту продовжили зростання, піднявшись більш як на 1,5 відсотка у четвер, після того, як ці галузі вказали на вірогідність найістотнішого тижневого зниження запасів у США більш ніж за три десятиліття.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту Brent на Лондонській біржі торгувалися по $48, 76 за барель, на 1,63 відсотка вище за попереднє закриття. Ф'ючерси на американську марку WTI на товарній біржі Нью-Йорка підвищилися на 1,82 відсотка до $46, 33 за барель.

Запаси нафти у США несподівано зменшилися на 12,1 мільйона барелів до 514 мільйонів за тиждень, що завершився 2 вересня, показали дані Американського інституту нафти(API) в середу, тоді як аналітики прогнозували зростання на 225.000 барелів.

Якщо офіційні ці Управління енергетичної інформації(EIA), які будуть опубліковані пізніше в четвер, підтвердять інформацію API, це буде найбільший тижневий спад з квітня 1985 року.

Аналітики вважають, що значне зниження запасів бензину в США також підтримує вартість нафти. Запаси бензину впали на 2,3 мільйона барелів, тоді як аналітики чекали на зниження на 171.000 барелів, показали дані API. Запаси дистилятів зросли на 944.000 барелів проти очікуваного зростання на 684.000 барелів.

Країни ОПЕК і нафтовиробники, що не входять в організацію, такі як Росія, як очікується, обговорять питання про заморожування видобутку нафти на Міжнародному енергетичному форумі, який пройде в столиці Алжиру 26-28 вересня.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 48,79 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 48,53 долара за барель, що на 55 центів вище за рівень закриття торгів($47, 98).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-