Нафта дорожчає через чутки щодо видобутку

Нафта дорожчає через чутки щодо видобутку

Укрінформ
Ціни на нафту в середу ростуть на тлі новин про готовність ряду країн-виробників нафти до можливого заморожування рівня видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадового контракту на нафту марки Brent на біржі ICE в Лондоні виросла на $0,31 (0,66%) - до $47,57. Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) виросла на $0,29 (0,65%) - до $45,12 за барель.

У вівторок глава МЗС Саудівської Аравії заявив, що королівство дотримуватиметься принципу заморозки рівня видобутку нафти в разі досягнення відповідних домовленостей. При цьому, він зазначив, що досягнення угоди може зашкодити Ірану, який прагне збільшити видобуток.

Крім того, представник міністерства нафти Іраку АСЕМ Джихад заявив у вівторок, що країна безумовно візьме участь у зустрічі ОПЕК (Організація країн-експортерів нафти) в Алжирі і виступає за будь-які рішення, що сприяють вирівнюванню цін на нафту. Він також зазначив, що Ірак братиме участь у всіх зустрічах країн-виробників "чорного золота".

"Реакція на новини була змішаною, волатильність (на ринку нафти - ред.), ймовірно, залишиться високою, принаймні на якийсь час", - наводить газета The Wall Street Journal слова неназваного аналітика JBC Energy.

Країни ОПЕК планують провести неофіційну нараду в кулуарах XV міжнародного енергетичного форуму в Алжирі, який пройде з 26 по 28 вересня. Очікується, що на цій зустрічі ОПЕК відновить переговори про замороження рівня видобутку з країнами, що входять і не входять в картель.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ??на рівні 47,46 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 47,36 долара за барель, що на 10 центів вище за рівень закриття торгів ($ 47,26).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-