Словаччина дасть максимальний об'єм реверсу газу Україні

Словаччина дасть максимальний об'єм реверсу газу Україні

Укрінформ
Прем’єр-міністр Роберт Фіцо запевнив у готовності Уряду Словаччини надати сприяння в реверсі максимальних об'ємів газу до України.

Про це йшла мова під час зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із своїм словацьким колегою Робертом Фіцо у рамках робочого візиту до Польщі для участі у роботі 26-го Економічного форуму у м. Криниця-Здруй у вівторок, передає департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

"Ми абсолютно зацікавлені у збільшенні співробітництва, зокрема в енергетичній сфері, у транзиті газу, видобутку газу", - наголосив Володимир Гройсман.

Обговорюючи тематику взаємодії країн в енергетичній сфері, було отримано готовність Прем’єр-міністра Фіцо також надати максимальне сприяння у транспортуванні каспійської нафти через територію Словаччини та України до Чеського нафтопереробного заводу у м. Кралупи.

В рамках Саміту ЄС у Братиславі Прем’єр-міністр Словацької Республіки запевнив в тому, що у центрі уваги засідання будуть питання відносин Україна-ЄС, зокрема щодо якнайшвидшого урегулювання питань, пов'язаних із запровадженням Європейським Союзом безвізового режиму для України та завершення ратифікації Угоди про асоціацію.

Прем’єр-міністр Роберт Фіцо запросив Володимира Гройсмана відвідати Словацьку Республіку, зокрема у період головування Словаччини у Раді ЄС. Голова Уряду прийняв зазначене запрошення.

У центрі уваги переговорів також була тематика активізації торговельно-економічного співробітництва країн. Сторони домовилися відновити роботу Міжурядової Українсько-словацької комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва та провести її засідання вже ближчим часом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-