Словаччина готова й надалі гарантувати реверс газу в Україну - Фіцо

Словаччина готова й надалі гарантувати реверс газу в Україну - Фіцо

Укрінформ
Братислава готова й надалі розвивати відносини з Києвом в енергетичній сфері, зокрема й гарантувати реверс газу в Україну.

Про це під час спільної прес-конференції глав урядів Вишеградської четвірки й України і під час панельної дискусії у ході Економічного форуму у польській Криниці-Здруй заявив прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Словаччина в дуже складних умовах знайшла рішення щодо забезпечення України газом. Якщо виникне така ситуація в майбутньому, то ми знайдемо відповідне рішення", - сказав Фіцо.  

Він висловив упевненість, що навіть у випадку розвитку нових газових проектів транспортування газу в Україну буде збережено.

“Я пропоную Україні розвиток співпраці в енергетичній сфері”, - підкреслив прем’єр Словаччини. 

Він наголосив, що Словаччина “стратегічно” зацікавлена у стабільності в Україні.

“Ми підтримуємо європейські амбіції України”, - наголосив Фіцо.

Він висловив сподівання, що проблему євроінтеграції України буде швидко вирішено, зокрема проблему голландського референдуму щодо відмови від ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч у польській Криниці-Здруй з главами урядів Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) Беатою Шидло, Богуславом Соботкою, Робертом Фіцо та Віктором Орбаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-