Мінагрополітики очікує, що Рада восени ухвалить «революційні» законопроекти

Мінагрополітики очікує, що Рада восени ухвалить «революційні» законопроекти

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства очікує, що депутати під час поточної сесії ухвалять законопроекти про особливості приватизації спиртзаводів, земельну реформу та держпідтримку фермерів.

Про це заявив міністр аграрної політики Тарас Кутовий, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. 

«Сподіваюсь, що всі законопроекти, розроблені в міністерстві, будуть розглянуті та прийняті депутатами вже цієї осені. Ми хочемо внести на розгляд три, на мою думку, революційні законопроекти: про особливості приватизації підприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, про земельну реформу та про держпідтримку малого та середнього фермера», - сказав Кутовий.

Зокрема, як розповів міністр, з метою створення законодавчих підстав для повноцінного обігу і використання як застави прав користування земельними ділянками Мінагрополітики підготувало законопроект «Про обіг земель сільськогосподарського призначення», котрий створить можливості для залучення додаткових кредитних ресурсів у сільськогосподарську галузь економіки України.

«За моєї ініціативи був розроблений також проект закону «Про особливості приватизації підприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (виробників спирту етилового)». Я вважаю, що лише приватизація та впровадження ринкових засад забезпечить модернізацію та поступову детінізацію галузі. Хочу увійти в історію як міністр, який зміг подолати монополію в спиртовий галузі, що нині існує лише в Україні та Білорусі», — додав Кутовий. 

Окрім цього, як розповів очільник Мінагрополітики, його міністерство розробило законопроект «Про стимулювання розвитку агропромислового комплексу України», який регулюватиме відносини, пов'язані із реалізацією державної політики щодо розвитку агропромислового комплексу України.

«Прийняття цього закону дасть змогу застосовувати ефективні інструменти стимулювання розвитку агропромислового комплексу, реалізовувати та провадити цінову політику в аграрному секторі економіки, а також скасувати неефективні методи регулювання, які на практиці себе не виправдали», - наголосив Кутовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-