У Гонтаревої звітують про збільшення резервів – до $14,1 мільярда

У Гонтаревої звітують про збільшення резервів – до $14,1 мільярда

Укрінформ
Міжнародні резерви України станом на 1 вересня 2016 року становили $14,103 млрд.

Про це у понеділок інформує прес-служба НБУ.

"За останні 12 місяців резерви зросли на 12%, хоча протягом останніх двох місяців темпи їх зростання є незначними", - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що збільшення резервів у серпні відбулося за рахунок надходжень на користь уряду у сумі $368,3 млн від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті.

Ці надходження компенсовано низкою чинників. По-перше, у серпні після тривалого періоду купівлі іноземної валюти Національний банк провів лише один аукціон з купівлі іноземної валюти з огляду на відсутність її надлишкової пропозиції та поновив проведення аукціонів з її продажу з метою згладжування надмірної волатильності курсу гривні в останні тижні місяця. Як наслідок, чистий продаж валюти Національним банком за минулий місяць становив $13,4 млн.

По-друге, $305,8 млн спрямовано на платежі уряду з обслуговування і погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті (крім платежів на користь МВФ). Зокрема, $252,6 млн витрачено на обслуговування і погашення за державними цінними паперами.

По-третє, у серпні уряд та Національний банк сплатили за обслуговування боргу перед Міжнародним валютним фондом 3,3 млн SDR ($54 млн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-