Україна й далі нарощує видобуток і скорочує споживання газу

Україна й далі нарощує видобуток і скорочує споживання газу

Укрінформ
В Україні за перші шість місяців поточного року зменшилося споживання газу, натомість його видобуток зріс порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це інформує Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

За даними відомства, у першому півріччі поточного року було спожито 17,153 млрд кубометрів газу, тоді як за аналогічний період торік - 19,317 млрд кубометрів.

Зокрема, промисловість у період з січня по червень поточного року скоротила споживання на 22,2%, населення та бюджетні установи - на 8,4%, підприємства теплокомуненерго - на 6,9%. Водночас виробничо-технологічні витрати газу збільшилися у зазначений період на 7,4%.

Тим часом газовидобувні компанії України у першому півріччі видобули 10,006 млрд кубометрів газу - порівняно з 9,842 млрд кубометрів за такий самий період торік.

У вказаний період, ПАТ "Укргазвидобування" збільшило видобуток на 0,3%, а інші компанії (за виняток ПАТ "Укрнафта", що зменшило видобування на 14,8%) сумарно наростили видобуток на 14,2%.

Таким чином, цьогоріч Укргазвидобування добуло 7,308 млрд кубометрів газу, Укрнафта - 655 млн кубометрів, інші компанії - 2,043 млрд кубометрів блакитного палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-