У Мінагрополітики ще не знають, скільки проситимуть за Укрспирт

У Мінагрополітики ще не знають, скільки проситимуть за Укрспирт

Укрінформ
На ціну продажу "Укрспирту" впливатиме питання реструктуризації боргів компанії. Мінагрополітики поки що не готове назвати ціну держкомпанії.

Про це міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ціну заводів, а це понад 50 заводів, буде визначати ринок. На ціну, фактично на кошти, які отримає держава, будуть впливати питання, пов'язані з реструктуризацією боргів, які сьогодні є у компанії. Компанія сьогодні має понад мільярд боргів. Більшість боргів – це штрафні санкції", - сказав Кутовий.

На думку міністра, дохід від приватизації ДП "Укрспирт" включатиме в себе не лише вартість продажу активів, але й обсяг акцизних платежів, розмір яких має зрости в кілька разів, та податок на прибуток виробників спирту.

"Мені здається, що якщо говорити про вартість активів – це одна цифра, йдеться про право виробляти цей спирт, і фактично люди, горілчані компанії, купуючи завод, будуть платити гроші за можливість виробляти спирт. Якщо говорити про цифри, оцінки можуть бути різні, міжнародні компанії про це скажуть, я думаю, що це кілька сотень мільйонів доларів надходжень, які може отримати держава, крім акцизних платежів, які, на мою думку, повинні вирости в кілька разів, податку на прибуток і так далі", - наголосив Кутовий.

Як раніше повідомляв Укрінформ, в Мінагрополітики збираються завершити передприватизаційну реорганізацію ДП "Укрспирт" до кінця цього року. При цьому до складу ДП буде включено лише 40 спиртзаводів, решта 38 будуть передаватись на приватизацію окремо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-