У Мінекономіки оцінили шанси отримати 17 мільярдів від приватизації

У Мінекономіки оцінили шанси отримати 17 мільярдів від приватизації

Укрінформ
До бюджету 2016 року закладено більш як 17 млрд грн надходжень від приватизації, але на даний момент надійшло менше 50 млн грн. Але, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів вважає, що шанси на його виконання є.

Про це вона заявила в інтерв'ю виданню Фокус.

«Я оцінюю шанси його (план надходження 17 млрд від приватизації - ред.) виконання як 50 на 50. Частина активів, швидше за все, буде продана - це обленерго і ОПЗ. А продаж Центренерго, швидше, залишиться під знаком питання", - сказала Ковалів.

За її словами, інвесторам зараз цікаві такі держпідприємства, як Укрспирт, енергокомпанії і концесія портів.

Заступник міністра відзначила, що відносно Укрзалізниці може бути кілька моделей дій.

«Швидше за все, саме залізничне полотно не підлягатиме приватизації. А решта - вокзали, рухомий склад - може стати конкурентним ринком, а не держмонополією, як зараз", - вважає Ковалів.

Пошта, на її думку, теж досить складний об'єкт, тому приватизація Укрпошти маловірогідна в середньостроковій перспективі.

«У багатьох країнах вона (пошта - ред.) збиткова і підтримується державою. Десь вона поєднує функції з банками, десь має монопольне право на доставку невеликих посилок. До того ж пошта ще і соціальний об'єкт. Якщо зробити її виключно орієнтованою на прибуток, більшість відділень у селах доведеться закрити, чого у світі ніхто не робить. Тому приватизація Укрпошти маловірогідна в середньостроковій перспективі", - відзначила Ковалів.

Крім того, за словами заступника міністра, у проекті розвитку держбанків вже запланована приватизація Укргазбанку.

«У проекті розвитку держбанків вже запланована приватизація Укргазбанку. Що стосується інших держбанків (Укрексімбанку і Ощадбанку - ред.) - питання зараз обговорюється. Розглядається можливість продажу міноритарної частки комусь з міжнародних фінансових корпорацій", - розповіла вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-