Київ готовий підписати ще один

Київ готовий підписати ще один "зимовий" пакет з Москвою - Гройсман

Укрінформ
Україна готова в третій раз підписати зимовий пакет щодо постачання газу у форматі Україна-Росія-ЄС та почати закуповувати російське блакитне паливо за кошти Світового банку.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на спільному брифінгу з віце-президентом ЄК з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується зимового пакету. Ми підписували його вже двічі, зараз стоїть питання зробити це у третій раз. Закуповувати газ по контракту 2009 року, де газ коштує $450 за 1000 кубометрів та діє принцип бери-або-плати – це просто злочин по відношенню до України та українських громадян", - сказав він.

За словами Гройсмана, на закупівлю газу використовуватиметься кредитна лінія Світового банку: "Що стосується джерел, то у нас є кредитна лінія у $500 млн від Світового банку. Ми об’єднуємо зусилля Україна - Європейська комісія - Нафтогаз, для того, щоб до кінця вересня пройти усі юридичні процедури та отримати кошти на закупівлю газу".

На його переконання, рішення уряду про підвищення стратегічного запасу газу до 17 млрд кубометрів є правильним кроком.

"У нас немає жодних суперечок з "Нафтогазом". Ми шукаємо оптимальну цифру між 14,5 та 17, щоб ми спокійно пройшли опалювальний сезон. Для мене важливо, щоб осінньо-зимовий опалювальний період пройшов нормально. Тут важливо не помилитися у розрахунках", - зазначив Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-