Brent торгується нижче $46, WTI - нижче $44

Brent торгується нижче $46, WTI - нижче $44

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю демонструють позитивну динаміку в рамках корекційного зростання після зниження більш ніж на 3% днем раніше на побоюваннях про збільшення надлишку пропозиції на ринку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,55% - до 45,70 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищилася на 0,53% - до 43,39 долара за барель.

У середу міністерство енергетики США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 26 серпня, збільшилися на 2,3 мільйона барелів - до 525,9 мільйона барелів. Аналітики очікували зростання лише на 0,921 мільйона барелів.

Дані повернули увагу інвесторів до проблеми хронічного надлишку пропозиції на ринку нафти. На цьому тлі в четвер вартість нафти марки Brent вперше з 12 серпня опустилася нижче 46 доларів за барель, ціна нафти марки WTI досягала позначки в 43 долари за барель - мінімуму з 11 серпня.

Зростання цін на нафту обмежують заяви міністра енергетики РФ Олександра Новака. У четвер він сказав, що Росія не бачить доцільності в обмеженні видобутку нафти при поточній вартості "чорного золота". Міністр зазначив, що ціни на нафту на рівні 50 доларів за барель - нормальні ціни, але додав, що РФ відкрита для обговорень. Якщо ціни будуть падати, тоді РФ може більш активно зайнятися цим питанням. Водночас, у п'ятницю Новак заявив, що 24 жовтня у Відні відбудеться засідання енергодіалогу РФ-ОПЕК.

Крім того, активність інвесторів на ринках в п'ятницю знижена через очікування публікації пізніше даних по ринку праці в США за серпень. Сильні показники звіту можуть збільшити ймовірність підвищення базової процентної ставки ФРС США у вересні-грудні. Це призведе до зміцнення долара, що негативно позначиться на вартості торгуються в американській валюті сировинних товарів.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 45,70 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 45,77 долара за барель, що на 32 центи вище рівня закриття торгів ($45,45).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-