Японія хоче купити частку «Роснефти»

Японія хоче купити частку «Роснефти»

Укрінформ
Японія хоче викупити частку російської державної нафтовидобувної компанії «Роснефть» за 10 млрд дол.

Про це з посиланням на японські ЗМІ пише Reuters.

«Японія запропонує Росії широку співпрацю в енергетичному секторі, яка може включати інвестування близько 10 млрд дол у державного російського нафтового гіганта «Роснефть», - йдеться у матеріалі.

Про це нібито йтиметься під час зустрічі прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе з президентом РФ Володимиром Путіним під час бізнес-форуму у Владивостоці, що розпочинається сьогодні. «Очікується, що лідери обговорять тіснішу співпрацю у таких сферах, як енергетика та технології. Японія сподівається посилити економічні зв'язки та досягти прориву у давній територіальній суперечці», - зазначає Reuters.

Інвестиції у «Роснефть» розміром в 1 трлн ієн мають бути зроблені через Національну корпорацію нафти, газу та металу Японії, що має державну підтримку. «Окрім цього, Японія розгляне спільні проекти із розробки родовищ нафти та газу у Східному Сибіру та Далекому Сході і спробує домовитися про технічну співпрацю у виведенні з роботи АЕС у Фукусімі, де трапилася аварія у 2011 року», - наголошується у статті.

Нагадаємо: після анексії Криму та початку агресії проти України, ЄС, США, Канада та багато інших країн наклали на «Роснефть» санкції. Японії теж запровадила певні обмежувальні заходи проти РФ, але значно менш охопні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-