Електронна торгівля – перспективний напрям в українсько-німецькому співробітництві

Електронна торгівля – перспективний напрям в українсько-німецькому співробітництві

Укрінформ
Відносини між Україною та Німеччиною йдуть по висхідній і одним із перспективних напрямків є сфера електронної торгівлі.

Свідченням того стала участь майже 120 фірм (з яких 17 українських) в українсько-німецькому бізнес-форумі "Електронна торгівля та прикордонна торгівля Україна-ЄС: шанси Угоди про асоціацію", який відбувся в четвер у Посольстві України в ФРН, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Незважаючи на війну і економічну кризу електронна торгівля в Україні в минулому році зросла на 35%. І тенденція йде до зростання», - розповів агентству керівник дипломатичної місії Андрій Мельник.

Він переконаний, що ринок в Україні величезний, є можливість збільшити його з 2,7 млрд грн до 8 млрд у найближчі кілька років. Сприяти цьому може наш партнер – Haendlerbund e.V., найбільша в Європі асоціація електронної торгівлі, яка готова щільно і системно працювати з українськими партнерами.

Другий месидж посла в його виступі на форумі був пов'язаний з інвестиційною привабливістю країни. «Картинка України не така, якою ми хотіли б її бачити, але політичне врегулювання знаходиться в руках особисто канцлера, що для німецького бізнесу є найважливішим сигналом», - сказав посол.

Форум, перший подібний в історії двосторонніх відносин, організований за сприяння Федерального союзу середніх підприємств Німеччини, Східноєвропейського союзу німецької економіки і Haendlerbund. Метою його було ознайомити потенційних німецьких партнерів з особливостями прикордонної торгівлі та ринку електронної комерції в Україні, який швидко зростає, відкриваючи нові можливості для малого та середнього бізнесу. Учасникам була запропонована презентації перспектив і шансів, які відкриває Угода про асоціацію між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-