Енергокомпанії застерігають від великих закупівель в обхід ProZorro

Енергокомпанії застерігають від великих закупівель в обхід ProZorro

Укрінформ
Великі закупівлі енергокомпаніями в обхід системи ProZorro з вересня вважатимуться нецільовим використанням коштів.

Таке рішення ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), повідомляє прес-служба комісії.

"Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, сьогодні на своєму засіданні прийняла рішення про неврахування з 1 вересня 2016 року як цільового використання сум коштів, передбачених структурою тарифів на виконання інвестиційних програм та інші матеріальні витрати на забезпечення провадження ліцензійної діяльності, які були витрачені ліцензіатами на закупівлю товарів, послуг без дотримання принципів здійснення закупівель", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, йдеться про закупівлі товарів та послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів гривень без використання електронної системи ProZorro.

Крім того, НКРЕКП зобов'язала енергокомпанії при закупівлі на меншу суму звітувати про підписані договори у системі електронних закупівель. У разі відсутності такого звіту закупівля також вважатиметься нецільовим використанням коштів. Це рішення було прийнято з метою вдосконалення використання електронної системи ProZorro ліцензіатами комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-