Відмивання доходів: НБУ покарав вісім банків

Відмивання доходів: НБУ покарав вісім банків

Укрінформ
Національний банк застосував заходи впливу до восьми з дев’яти банків за результатами перевірки на предмет дотримання законодавства у сфері фінмоніторингу.

Про це повідомляє прес-служба регулятора. 

«Національний банк України завершив перевірки дев’яти банків на предмет дотримання ними законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. За результатами перевірок у серпні 2016 року до восьми з перевірених банків були застосовані заходи впливу, зокрема: шість письмових застережень; шість штрафів», - йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначають, що переважно виявлені в діяльності банків порушення полягали у недотриманні вимог законодавства щодо публічних діячів. Наприклад, працівники банків не завжди виявляли факти належності клієнтів до категорії публічних діячів під час здійснення ідентифікації, верифікації та у процесі їх обслуговування.

Були виявлені й інші порушення, зокрема неповне виявлення фінансових операцій, що відповідно до законодавства підлягають фінансовому моніторингу, та порушення окремих вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів, зауважили у Нацбанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-