Шефчович їде у Київ говорити про російський газ

Шефчович їде у Київ говорити про російський газ

Укрінформ
Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович 2 вересня обговорить у Києві постачання російського газу та реформування енергетичного сектору України.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі повідомили у Єврокомісії.

"Під час візиту до Києва 2 вересня віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович обговорить з українським керівництвом прогрес у реформуванні сектору енергетики держави, а також можливість відновлення тристоронніх переговорів з Росією про умови постачання газу для належного забезпечення упродовж зимового періоду", - йдеться у повідомленні.

За програмою візиту, з віце-президентом Єврокомісії планують зустрітися Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Верховної Ради Андрій Парубій, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Водночас у Єврокомісії поки не підтверджують, чи здійснить після Києва Шефчович візит до Москви для обговорення можливості відновлення переговорів про постачання газу з російською стороною.

Як відомо, Україна, починаючи із зимового періоду 2015-2016 років, вперше припинила закупівлю російського газу, натомість забезпечуючи потреби газом, що закуповується на енергетичному ринку Євросоюзу.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-