Данилюк заявив, що транш від МВФ

Данилюк заявив, що транш від МВФ "дуже близький"

Укрінформ
Україна дуже близька до отримання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю агентству Reuters, передає DW.

"Ми дуже до цього близькі і це (надання траншу. - Ред.) для нас дуже важливо, оскільки це важливий сигнал для ринку та інвесторів, а також розблокує можливість надання іншої фінансової допомоги", - сказав Данилюк.

Міністр не конкретизував, коли саме відбудеться надання Україні третього траншу, який раніше планувався у розмірі 1,7 мільярда доларів США, проте тепер очікується виділення 1 мільярда доларів.

За словами Данилюка, щойно МВФ ухвалить це рішення, Україна отримає кредитні гарантії від Сполучених Штатів на суму 1 мільярд доларів. Крім того, з інших джерел міністр сподівається отримати кредит на 600 мільйонів євро, а також позики на закупівлю природного газу.

Відповідаючи на запитання, якими будуть наслідки у разі, якщо черговий транш МВФ не буде виділений, Данилюк запевнив, що не переймається з цього приводу. "Ми зобов'язані будемо здійснити певні виплати. На даний момент із цим немає проблем. Найважливішим є те, що нам потрібне рішення, яке засвідчить, що наша співпраця (з МВФ. - Ред.) продовжується і що ми працюємо як партнери на реалізацію реформ, які є важливими для України", - зауважив керівник Мінфіну.

Данилюк також висловив переконання, що з 1 вересня в Україні буде повноцінно запущена система електронного декларування доходів та статків чиновників, яка є серед міжнародних зобов'язань країни.

Нагадаємо, 30 серпня повідомлялося, що МВФ знову відклав розгляд питання про виділення грошей Україні. Українське питання відсутнє в плані роботи Ради директорів фонду, розписаному до 7 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-