Британія встановила рекорд за залученими інвестиціями

Британія встановила рекорд за залученими інвестиціями

Укрінформ
Британія залучила рекордну кількість іноземних інвестицій у минулому фінансовому році, що закінчився в квітні 2016, випливає з офіційних даних.

Як йдеться в останньому звіті департаменту міжнародної торгівлі, минулоріч Британія залучила закордонні інвестиції під 2213 проектів, що на 11% перевищило показник попереднього року, повідомляє Російська служба ВВС.

Таким чином, безпосередньо перед референдумом про членство в ЄС Британія була найпопулярнішою серед інвесторів країною Євросоюзу.

"Ці вражаючі результати говорять нам, що Британія залишається відмінним місцем для ведення бізнесу", - прокоментував статистику глава департаменту Ліам Фокс.

Як наголошується в доповіді, інвестиції сприяли появі 116 тис. нових робочих місць. Лідером з інвестицій у британський ринок залишається США (570 проектів), на другому місці Китай (156 проектів) та Індія (140).

Водночас у департаменті звертають увагу на те, що ця статистика стосується періоду, коли Британія ще не проголосувала за вихід з ЄС. За підсумками поточного року ситуація може сильно змінитися, вважають експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-