Бізнесмени організували мільйонні оборудки на експорті зернових - ДФС

Бізнесмени організували мільйонні оборудки на експорті зернових - ДФС

Укрінформ
На Херсонщині працівниками фіскальної служби виявлено факт ухилення від сплати податків одним із суб'єктів господарювання, який займається експортом зернових культур.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у понеділок начальник відділу комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області Ірина Сальник.

"Працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Херсонській області встановлено у місті Херсоні факт ухилення від сплати податків одним із суб'єктів господарювання, який займається експортом зернових культур. Дане підприємство отримувало для експорту зернові від сільгосптоваровиробників Херсонщини, які є неплатниками ПДВ, і шляхом підробки документів, без відома цих сільгосптоваровиробників, набагато збільшувало нібито їхні обсяги зерна для експорту - за рахунок зерна, придбаного в інших виробників. За ухвалою суду було проведено огляд складських та виробничих приміщень суб'єкта господарювання, елеваторних споруд для зберігання, обробки та завантаження на судна зернових культур, у результаті чого вилучено близько 523 тонни ячменю орієнтовною вартістю 2 млн гривень", - розповіла Сальник.

За її словами, у такий спосіб підприємство-експортер намагалося збільшити свої доходи від несплати податку на прибуток та неповернення валютної виручки.

Ухвалою Херсонського міського суду на вилучену партію ячменю накладено арешт.

Як повідомила Сальник, окрім ячменю дане підприємство, назва якого поки що не розголошується, займалося також експортом за цією ж схемою зерна пшениці.

Слідчі дії по даному факту продовжуються. Досудове слідство у кримінальному провадженні за ознаками ч.1 ст.212 КК України проводить слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-