Позови Коломойського до Росії в Гаагу дійшли до етапу слухань

Позови Коломойського до Росії в Гаагу дійшли до етапу слухань

Укрінформ
Позови бізнесмена Ігоря Коломойського, "ПриватБанку", ТОВ "Аеропорт "Бельбек", "Укрнафти" і ТОВ "Стабіл" до Російської Федерації, подані до міжнародного арбітражу у Гаазі, дійшли до етапу слухань із питань юрисдикції.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на прес-службу суду.

"Слухання з питань юрисдикції за позовами "Укрнафти" і ТОВ "Стабіл" відбулися 11 липня, за позовами Ігоря Коломойського, "ПриватБанку" й ТОВ "Аеропорт «Бельбек" – 12-14 липня. У підсумку, щодо перших двох слухань арбітри запросили сторони надати додаткові матеріали до 26 серпня, щодо інших позовів – до 14 жовтня 2016 року", - йдеться в публікації.

У всіх чотирьох позовах судді дозволили Україні надати матеріали як стороні, що не бере участі у суперечці, однак відмовили в подальшому проханні про присутність та усний виступ на слуханні. Росія, однак, відмовляється брати участь у розгляді всіх справ.

Коломойський заявляв про наявність у нього контракту на управління пасажирським терміналом аеропорту "Бельбек" у Севастополі до 2020 року. Після анексії Криму Росія "націоналізувала" цей аеропорт. Коломойський вимагає від Росії компенсацію у розмірі 15 мільйонів доларів.

"ПриватБанк", що входить до групи "Приват" Ігоря Коломойського, позивається до Росії через втрату після анексії Криму банківського бізнесу на території півострова.

"Укрнафта", "Стабіл" і ще 10 інших позивачів звинувачують Росію в експропріації їхніх інвестицій в автозаправні комплекси в Криму.

У Гаазькому арбітражі також розпочато розгляд ініційованої в червні 2015 року справи, у рамках якої ТОВ "Еверест", глава правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет і ще 17 інших компаній заявили про порушення Росією зобов'язань, що перешкоджало позивачам в їхніх інвестиціях в розташовані в Криму об'єкти нерухомості і зрештою призвело до експропріації цих інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-