АМКУ не став розглядати скаргу WOG щодо закупівлі дизпалива Укрзалізницею

АМКУ не став розглядати скаргу WOG щодо закупівлі дизпалива Укрзалізницею

Укрінформ
Постійно діюча адміністративна колегія при Антимонопольному комітеті України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель відмовила у задоволенні скарги ТОВ WOG Aero Jet щодо порушення філією "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Українська залізниця" порядку проведення процедури закупівлі. Причиною відмови стала нікчемність оскаржуваного договору з "Socar Україна", яку визнали в Укрзалізниці. 

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

"Колегія прийняла рішення відмовити у задоволенні зазначеної скарги, оскільки доводи скаржника були спростовані матеріалами, наданими замовником (Укрзалізницею - ред.), - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в АМКУ, договір, який уклав Замовник 1 серпня 2016 року з переможцем торгів (ТД "Socar Україна") був визнаний нікчемним відповідно до статті 41 Закону України "Про здійснення державних закупівель". Під час розгляду скарги "Укрзалізниця" з цим погодилася.

"Ми завжди даємо Сторонам можливість підтвердити чи спростувати наведені доводи. У випадку незгоди будь-якої сторони із рішенням, воно за Законом може бути оскаржено до суду", - підкреслила у цьому зв'язку державний уповноважений – член Колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель Світлана Панаіотіді.

Нагадаємо, що розгляд зазначеної скарги кілька разів переносився у зв’язку з відповідним клопотанням представника Замовника (представник Укрзалізниці) через неможливість надати ним документи, витребувані Колегією.

Стаття 41 Закону України "Про здійснення державних закупівель" встановлює критерії для визнання недійсним договору про закупівлю. Зокрема, Договір про закупівлю визнається нікчемним у разі його укладення в період оскарження процедури закупівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-