Ціна на нафту коливається, але Brent усе ще дешевше від $50

Ціна на нафту коливається, але Brent усе ще дешевше від $50

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер потроху зростають після різкого падіння попереднього дня, проте вартість сорту Brent залишається нижче позначки $50 за барель.

Це пов'язано з побоюваннями надлишку пропонування на світових ринках, зважаючи на велику кількість запасів сировини у США та Азії. Як свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com,  ф'ючерси на нафту Brent підвищилися на 0,14 відсотка до $49,12 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $46,90 за барель, на 0,28 відсотка вище за попереднє закриття.

У середу Управління енергетичної інформації (EIA) повідомило про зростання запасів нафти у США на 2,5 мільйона барелів, тоді як аналітики чекали зниження на 455 тис. барелів.

За словами трейдерів, падіння цін цього тижня обмежило ралі, в результаті якого вартість сировини збільшилася більш ніж на 20 відсотків на початку серпня на тлі розмов про можливу угоду виробників про заморожування видобування для стабілізації перенасиченого ринку.

Сподівання на угоду затьмарили рекордний обсяг видобутку членами Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і слабкі перспективи добровільного обмеження виробництва.

"Brent також опинилася під тиском після того, як (член ОПЕК) Ірак повідомив, що як і раніше не виробляє стільки нафти, скільки хотілося б, викликавши занепокоєння з приводу того, що запаси продовжать збільшуватися", - зазначають аналітики банку ANZ.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 49,10 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,08 долара за барель, що на 3 центи вище за рівень закриття торгів($49,05).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-