НАБУ дали доступ до документації Укрзалізниці через можливу розтрату

НАБУ дали доступ до документації Укрзалізниці через можливу розтрату

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро щодо надання тимчасового доступу до документації ПАТ “Укрзалізниця” через можливу розтрату у розмірі близько 162 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі суду, розміщеній в Єдиному реєстрі судових рішень.

“Надати детективам Третього підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України тимчасовий доступ до речей і документів ПАТ «Українська залізниця», з метою отримання можливості ознайомитися з ними та вилучити їх завірені копії ”, - зазначається в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва.

Мова йде про кримінальне провадження, яке розслідує НАБУ щодо закупівлі в кінці 2015 року для потреб "Укрзалізниці" кріплень для шпал, вартість яких нібито була завищена майже в два рази, в порівнянні з ринковою ціною.

Товар було закуплено на суму 162,4 млн гривень.

В обгрунтуванні зі сторони НАБУ відзначається, що було встановлено, що закупівля товару була здійснена службовими особами «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» для потреб ПАТ «Укрзалізниця».  Також вказується, що ПрАТ «Коростенський завод залізобетонних шпал» було використано в якості посередника у проведенні зазначеної закупівлі.

“При цьому, відповідно до висновку експерта за результатами проведення судово-товарознавчої експертизи вартість окремих найменувань придбаної продукції є вищою у порівнянні з середньою ринковою вартістю майже в два рази”, - йдеться в ухвалі.

Як зазначається в ухвалі, при цьому даний завод не є виробником вказаної продукції, тому мав придбати її у інших постачальників.

На виконання даного договору, службовці Коростенського заводу залізобетонних шпал здійснили закупівлю продукції на суму 162,4 млн. грн. у ТОВ «НВФ Колія», ТОВ «Промбудколія», ТОВ «Корпорація КРТ», ТОВ «Арго» , ТОВ «Метінвест-СМЦ», ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод».

“Існують підстави вважати, що вартість придбаної заводом продукції була штучно завищена. Враховуючи, що кінцевим споживачем продукції, придбаної у вищевказаних підприємств, виступає Державна адміністрація залізничного транспорту України, вбачається наявність ознак розтрати майна (коштів), вчиненої в особливо великих розмірах”, - вважають в НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-