Ліквідатори мало не продали майно банку за безцінь

Ліквідатори мало не продали майно банку за безцінь

Укрінформ
Прокуратура м. Києва звернулася до суду з позовом про визнання недійсним рішення конкурсної комісії з реалізації майна ПАТ "Ерде Банк", щодо якого Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснює процедуру ліквідації.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Встановлено, що право вимоги у боржника за кредитним договором на загальну суму понад 24 млн грн неплатоспроможним банком відступлено на користь комерційної структури всього лише за 780 тис грн. Зазначене призвело до втрати можливості отримати банком значні грошові кошти для задоволення вимог кредиторів та повернення вкладів громадян", - зазначається у повідомленні.

Судами першої та апеляційної інстанцій позов задоволено та визнано нікчемним договір про відступлення права вимоги.

Разом із тим товариство оскаржило зазначені рішення у касаційному порядку. Однак Вищий господарський суд України, погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, касаційну скаргу товариства відхилив, а судові рішення про задоволення позовних вимог прокурора залишив у силі.

Як повідомлялося раніше, минулого тижня Фонд гарантування вкладів планував продати активів 33 неплатоспроможних банків на загальну суму 1,59 млрд грн.

Фото: finance.bigmir.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-