Марушевська назвала винутваців у затягуванні запуску терміналу в Одесі

Марушевська назвала винутваців у затягуванні запуску терміналу в Одесі

Укрінформ
За словами керівника Одеської митниці ДФСУ Юлії Марушевської, реалізація пілотного проекту "Відкритий митний простір" на базі Одеської митниці ДФСУ затягується через зволікання чиновників.

Про це у п'ятницю заявила керівник Одеської митниці ДФСУ Юлія Марушевська, що бере участь у робочій зустрічі керівництва Департаменту морського і річного транспорту Мінінфраструктури та митних органів з представниками бізнес-структур транспортної галузі України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одеська митниця зробила все, щоб сучасну зону митного оформлення "Відкритий митний простір" було запущено в експлуатацію 1 серпня. Набрано на конкурсній основі й підготовлено 120 фахівців митної служби, які здатні працювати на митному терміналі, застосовуючи комп'ютерну систему, передану Україні USAID. Маємо програмне забезпечення ASYCUDA, розроблене фахівцями ООН та Міжнародної митної організації, що функціонує більш як у 90 країнах світу. Однак не можемо його запустити у намічені главою Кабміну України строки через багатомісячне зволікання з наданням Висновку про запровадження цієї електронної системи чиновниками Мінфіну України. Через це, очевидно, досі не затверджено й постанову Кабміну про реалізацію пілотного проекту, не видано інші підзаконні акти, обіцяні главою Кабміну та віце-прем’єром Володимиром Кістіоном", - зазначила Марушевська.

За її словами, "затягують виконання будівельних робіт на зведенні митного терміналу в морському порту генпідрядна компанія і замовник робіт - Адміністрація морських портів України. Коли настав термін здачі об'єкта, несподівано виявилось, що потрібні погодження змін до проекту оздоблення фасаду будівлі. І після освоєння 60 відсотків обсягів кошторису будівельники вкотре призупинили роботу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-