Коболєв сказав, скільки Україна може взяти з

Коболєв сказав, скільки Україна може взяти з "Газпрому" у Стокгольмі

Укрінформ
Україна може виграти у Стокгольмському арбітражі близько 50 млрд доларів у російського "Газпрома".

Про це в інтерв'ю в ефірі 5 каналу заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

«У вересні цього року у нас буде остаточне заслуховування справи щодо контракту купівлі-продажу газу у Стокгольмі. Після цього протягом півроку, після завершення усіх процедур, ми повинні отримати рішення і виконувати його», - сказав він.

Коболєв розповів, що лише спірне питання постачання газу Газпромом на окуповані території може заважити більш як на 1 млрд дол.

«Постачання газу, яке, як наполягає Газпром, відбувається - і ми не можемо цього підтвердити, бо не замовляли його і не можемо перевірити - тільки це питання вартує уже більше мільярда доларів», - розповів очільник "Нафтогазу".

За його словами, інші питання можуть заважити на десятки мільярдів доларів.

«Загальна вартість, яку ми теоретично можемо отримати з контрактів купівлі-продажу і транзиту природного газу, це приблизно 50 млрд доларів для України. Я сподіваюся, що питання, хто кому скільки винен за постачання газу, ми остаточно вирішимо у першому кварталі і потім приступимо до його виконання, це займе ще певний час», - підкреслив голова НАКу.

Нагадаємо, на розгляді Стокгольмського арбітражу знаходяться два позови НАК "Нафтогаз України" до Газпрому - за поставками газу і за контрактом на транзит, а також позов Газпрому до Нафтогазу, що стосується контракту купівлі-продажу газу від 2009 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-