Нафта Brent торгується вище $51

Нафта Brent торгується вище $51

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю продовжують рости, нафта марки Brent залишається на максимумі з 23 червня - вище 51 долара за барель.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,37% - до 51,06 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,77% - до 48,59 долара за барель.

Учора ф'ючерси на Brent підскочили вище $50 вперше з 4 липня і досягли найвищого за два місяці рівня. Світові ціни на нафту продовжують рости через перспективи, що провідні виробники нафти домовляться про заходи щодо стабілізації енергетичних ринків на саміті наступного місяця.

WTI росла у ціні шість сесій поспіль і подорожчала за цей час більш як на 15%. На внутрішньоденних піках поставки американської нафти наступного місяця досягали найвищого з 24 червня рівня.

Вчорашнє зростання цін на нафту було викликане заявою колишнього голови ОПЕК Чакіба Хеліла щодо перспектив угоди про заморожування обсягу видобутку нафти між учасниками саміту, який відбудеться в Алжирі наприкінці вересня. В інтерв'ю Bloomberg Хеліл заявив, що провідні члени ОПЕК близькі до максимального обсягу видобутку і можуть дозволити собі обмежити обсяг виробництва на поточному рівні, оскільки наближаються до вищої точки своїх поточних потужностей. Раніше Reuters повідомило, що Саудівська Аравія розмірковує над підвищенням обсягу видобутку нафти цього місяця до 10,8, або 10,9 млн барелів на день, що вище від зафіксованого минулого місяця історичного рекорду.

Економіст Credit Suisse з питань світової енергетики Ян Стюарт очікує, що ціни на нафту залишаться в діапазоні 45-50 доларів за барель, оскільки значних фундаментальних змін на ринку немає. "Найкраще, чого можна очікувати від Росії, Саудівської Аравії, Ірану та Іраку - договір не вести війну за частку ринку", - вважає він.

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 51,10 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за ціною 50,91 долара за барель, що на 2 центи вище від рівня закриття торгів($50,89).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-