Науковці Житомирського агроуніверситету виграли грант ЄС

Науковці Житомирського агроуніверситету виграли грант ЄС

Укрінформ
Команда науковців Житомирського національного агроекологічного університету перемогла в конкурсі проектів у рамках програми «Еразмус+», що фінансується Євросоюзом.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив ректор університету Олег Скидан.

Упродовж трьох навчальних років вони втілюватимуть освітній модуль «Аграрна політика ЄС». Вартість цього проекту становить 798 тис. 456,96 грн. (28 224 євро).

«Грантові кошти будуть спрямовані на розробку та викладання учасниками проекту модулю «Аграрна політика ЄС». Цей модуль присвячений ЄС та євроінтеграційній тематиці і містить наступні теми для викладання: «ЄС: від витоків до Стратегії 2020», «Спільна аграрна політика ЄС: досвід та сучасна модель», «Політика сільського розвитку в Європейському Союзі», «Агробізнес ЄС», «Екологічне сільське господарство і стандарти якості та безпеки харчових продуктів в ЄС». Крім цього, частину коштів буде витрачено на підготовку дидактичних матеріалів, публікацію наукових статей та видання монографії з тематики модулю, а також проведення семінарів, круглих столів, конференцій, що передбачені проектом», – пояснив Скидан.

Майже рік – із листопада 2015 по лютий 2016-го – над проектом працювали четверо кандидатів економічних наук під керівництвом доктора економічних наук, професора, завкафедри менеджменту ЗЕД Житомирського агроуніверситету Тетяни Зінчук.

Проект розрахований на три навчальних роки. Його втілення розпочинається з вересня цього року і завершиться у травні 2019-го.

«Із вересня 2016 року слухачами модулю «Аграрна політика ЄС» стануть студенти ОКР «Магістр» різних спеціальностей, які будуть відібрані для факультативних груп. А з наступного навчального року планується ввести модуль «Аграрна політика ЄС» в навчальні плани окремих спеціальностей ОКР «Магістр». Викладати модуль для студентів будуть переважно розробники проекту. Залучення іноземних викладачів до викладання в цілому не передбачено проектом», – уточнив ректор вишу.

Основною метою проекту ЖНАЕУ «Аграрна політика ЄС»  є надання системних знань про європейську інтеграцію та Європейський Союз, а також про структуру та зміст аграрної політики ЄС, основні результати, досягнення, ризики, виклики та перспективи САП ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, проект команди науковців Житомирського державного технологічного університету «Механізм економіко-екологічної реабілітації суб'єктів господарювання від надзвичайних ситуацій, бойових дій як складова національної безпеки» переміг у конкурсі проектів молодих вчених від Міністерства освіти і науки, отримавши фінансування у сумі 450 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-