Westinghouse робитиме паливо для АЕС України з урану Urenco

Westinghouse робитиме паливо для АЕС України з урану Urenco

Укрінформ
Британсько-німецько-голландська компанія Urenco і НАЕК «Енергоатом» у четвер підписали угоду про співпрацю у сфері постачання збагаченого урану.

Сировина використовуватиметься для виробництва ядерного палива для АЕС України на підприємстві компанії Westinghouse у Швеції.

Про це повідомляє прес-служба «Енергоатома».

«Сьогодні підписано контракт, який дозволить здійснювати взаємовигідне співробітництво з одним із світових лідерів у галузі виробництва та постачання ядерних матеріалів - компанією Urenco. Збагачений уран, що постачатиметься компанією Urenco, використовуватиметься для виробництва ядерного палива для АЕС України на підприємстві компанії Westinghouse у Швеції. Цей контракт є черговим послідовним кроком Енергоатома щодо диверсифікації постачання ядерних матеріалів та ядерного палива для забезпечення потреб українських АЕС», - сказав президент «Енергоатома» Юрій Недашковський.

Він підкреслив, що компанія послідовно виконує завдання із зміцнення енергетичної безпеки України.

Як нагадав гендиректор Urenco Томас Хаберле, в 2016 році компанія отримала запрошення надати пропозицію з постачання збагаченого урану в рамках тендерного процесу, що проводився "Енергоатомом". 

«Urenco приємно, що Енергоатом знову став одним з наших світових клієнтів, і ми з нетерпінням чекаємо на початок постачання за новим контрактом», - зазначив Хаберле.

Urenco - провайдер послуг із збагачення урану для гравців світової індустрії ядерної енергетики. Штаб-квартира компанії розташована в Лондоні.

«Енергоатом» є оператором чотирьох діючих атомних електростанцій України, на яких експлуатується 15 атомних енергоблоків. «Енергоатом» забезпечує близько 55% потреби України в електроенергії, в осінньо-зимові періоди цей показник сягає 70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-