НБУ виявив у 41 банку оборудки їхніх клієнтів

НБУ виявив у 41 банку оборудки їхніх клієнтів

Укрінформ
Національний банк України направив до правоохоронних органів інформацію щодо підозрілих фінансових операцій клієнтів 41 банку.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Зокрема вона стосувалась проведення клієнтами банків операцій з готівкою у значних обсягах, а також операцій з переказу коштів за кордон.

"Національний банк України за сім місяців 2016 року направив до правоохоронних органів 24 листи з інформацією про здійснення або намір клієнтів 41 банку провести підозрілі фінансові операції. Зокрема, лише в липні була направлена інформація щодо клієнтів 11 банків", - йдеться у повідомленні.

НБУ надавав правоохоронцям інформацію, що здебільшого  стосувалась проведення клієнтами банків фінансових операцій з готівкою у значних обсягах, а також операцій з переказу коштів за кордон, які  можуть свідчити про виведення капіталів з України.

"Впровадження Нацбанком процедури аналізу фінансових операцій банківських установ та посилення банками практики KYC ("знай свого клієнта") дає позитивний результат. Проводити схемні операції стало набагато важче, і зловмисники тепер намагаються використовувати більш складні та розгалужені схеми. Для протидії таким схемам регулятор знаходиться у постійному діалозі з ринком. Так, у минулу п'ятницю на базі НАБУ відбулось чергове обговорення з банками актуальних викликів у сфері фінансового моніторингу", - розповів директор Департаменту фінансового моніторингу Ігор Береза.

У Нацбанку розповіли, що Департамент фінансового моніторингу передає інформацію до спеціальних органів по боротьбі з організованою злочинністю з відомостями, що можуть свідчити про організовану злочинну діяльність та використовуватися для виявлення, припинення та попередження такої діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-