У липні споживчі настрої українців погіршилися

У липні споживчі настрої українців погіршилися

Укрінформ
У липні 2016 року споживчі настрої українців погіршилися: індекс споживчих настроїв становив 50,1, що на 2,6 п. менше червневого показника.

Про це свідчать дані дослідження споживчих настроїв в Україні, яке щомісяця здійснює GfK Ukraine, передає "Економічна правда".

У липні 2016 року індекс споживчих настроїв (ІСН) становив 50,1, що на 2,6 п. нижче від червневого показника.

Індекс поточного становища (ІПС) зменшився на 3,1 п. - до рівня 46,6.

Складові цього індексу змінились наступним чином: індекс поточного особистого матеріального становища становив 42,7, що на 1,5 п. більше, ніж у червні;  індекс доцільності великих покупок зменшився, встановившись на позначці 50,5, що на 7,8 п. менше, ніж минулого місяця.

Індекс економічних очікувань (ІЕО) зменшився на 2,3 п., опустившись у липні до значення 52,4.

Складові цього індексу зазнали таких змін: індекс очікуваних змін особистого матеріального становища збільшився на 1,2 п. та дорівнює 54,6; індекс очікуваного розвитку економіки країни впродовж найближчого року зменшився на 1,7 п. та становив 41,4.

Як наголошується, у липні очікування українців щодо можливого безробіття дещо погіршилися: індекс очікуваної динаміки безробіття встановився на позначці 153,6, що на 7,2 п. більше порівняно з  червневим показником.

"Також підвищився індекс інфляційних очікувань, склавши 187 п., що на 2,7 п. вище, ніж у червні. Очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих 3 місяців змінилися незначним чином: індекс девальваційних очікувань підвищився на 0,4 п. - до значення 137,9", - йдеться у дослідженні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-