Brent торгується вище $47, WTI - $44 за барель

Brent торгується вище $47, WTI - $44 за барель

Укрінформ
Ціни на нафту виросли в понеділок, додавши більше 10 відсотків з початку місяця.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту марки WTI торгувалися по $44,87 за барель, що на 0,85 відсотка вище попереднього закриття. Ф'ючерси на Brent коштували $47,30 за барель - на 0,70 відсотка вище попереднього закриття.

"Нафта знову... виросла завдяки посиленню чуток про потенційне заморожування виробництва країнами ОПЕК. Саудівська Аравія сигналізувала, що готова обговорити стабілізацію ринків на неформальних переговорах в наступному місяці", - повідомили аналітики ANZ в понеділок.

Це сталося, незважаючи на чергове різке посилення бурових робіт у США... Дані Baker Hughes вказали на те, що кількість бурових установок, що діють в США, зросло на 15 минулого тижня - до 396.

У той же час триває посилена боротьба виробників за частку азіатського ринку, особливо на Близькому Сході.

Експорт іранської нафти в Південну Корею виріс в липні, майже в чотири рази перевищивши рівень, показаний за аналогічний період минулого року, і піднявшись на 5,9 відсотка в порівнянні з попереднім місяцем після зняття з Тегерана міжнародних санкцій.

Південна Корея імпортувала 1,10 мільйона тонн іранської нафти в липні (260.910 барелів на добу) порівняно з 286.374 тонн роком раніше, коли санкційний режим щодо Ірану все ще діяв, згідно з даними митної служби.

Станом на 09:00 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 47,32 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 47,14 долара за барель, що на 17 центів вище рівня закриття торгів ($46,97).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-