Е-декларації: Держспецзв'язку збереться за закритими дверима - ЗМІ

Е-декларації: Держспецзв'язку збереться за закритими дверима - ЗМІ

Укрінформ
Зустріч у Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України щодо усунення проблем із запуском електронного декларування з розробниками системи, яка запланована на сьогодні, пройде в закритому режимі.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Зазначається, що засідання мало розпочатися об 11 годині, проте затримується з невідомих причин.

"Зустріч ще не почалася. Ми спілкувалися з представниками фірми-розробника. Вони все ще чекають, що їм оформлять пропуски. Зустріч мала розпочатися об 11:00, поки вона не почалася. Нам відомо, що вона буде проходити у закритому режимі, скільки вона буде тривати, зараз невідомо. Відомо, що після цієї зустрічі буде засідання НАЗК", - зазначила кореспондент телеканалу.

Раніше в НАЗК заявили, що е-декларування у будь-якому випадку запрацює з 15 серпня.

Зауважимо, у НАЗК вважають, що Держспецзв'язку накладенням грифа "ДСК" ("для службового користування") перешкоджає роботі експертів над системою е-декларування.

Раніше стало відомо, що Держспецзв'язку не надала атестат відповідності системі захисту інформації для електронного декларування. У повідомленні зазначалося, що це було непросте рішення, але система захисту інформації не відповідає нормативним документам. Крім того, Держспецзв'язку не передали акти завершення дослідної експлуатації, завершення робіт зі створення системи захисту та її протокол попередніх випробувань, що може свідчити про те, що систему недоробили.

Як повідомлялося, НАЗК провело екстрене засідання у зв'язку з можливим зривом запуску електронного декларування.

Нещодавно Президент України Петро Порошенко заявляв, що електронне декларування активів українських чиновників стартує з 15 серпня 2016 року без затримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-