Габаритно-ваговий контроль встановлять на усіх в'їздах до Києва

Габаритно-ваговий контроль встановлять на усіх в'їздах до Києва

Укрінформ
Комплекси для регулювання навантаженості фур до кінця року встановлять на семи в'їздах до столиці.

Про це заявив у ході інспекції першого стаціонарного габаритно-вагового пункту на Житомирській трасі заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Силами КМДА габаритно-вагові комплекси будуть встановлені на кожному в'їзді в місто Київ. Їх буде сім", - розповів Лавренюк.

Як наголосив посадовець, збитки, які наносять автомобілі, що йдуть з перенавантаженням, сягають близько 2 млрд грн щорічно.

Лавренюк також зазначив, що наповнення дорожнього фонду у разі прийняття відповідного законопроекту відбуватиметься, у тому числі, за рахунок штрафів за перенавантаження.

"Якщо Київ матиме 7 таких вагових комплексів, і якщо буде прийнято закон про дорожній фонд, то наступного року місто отримає 100 млрд грн на ремонт своїх доріг", - повідомив урядовець.

Заступник голови КМДА Ілля Сагайдак розповів, що перевізникам доводиться платити до 5 тис. євро за перевантажені фури.

"Є вже приклади, коли від тисячі до п'яти тисяч євро сплачувались штрафи, не кажучи вже про те, що сама фура має перевантажитись. Це також додаткові кошти, які має сплатити перевізник. Важко переоцінити вагу цього першого кроку," - акцентував він.

Сагайдак зазначив, що після встановлення семи габаритно-вагових пунктів за підтримки Мінінфраструктури та Укртрансбезпеки, столиця стане взірцем з регулювання в'їзду транспортних засобів.

Як повідомлялося, 12 серпня розпочала свою роботу в тестовому режимі дистанційна система контролю за перевантаженням автомобілів на трасі Київ - Чоп біля Капітанівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-