Нафтогаз: По секрету - заявки на ГТС від міжнародних компаній вже надходять

Нафтогаз: По секрету - заявки на ГТС від міжнародних компаній вже надходять

Укрінформ
Кабінет міністрів до вересня виділить зі структури НАК "Нафтогаз України" самостійного оператора газотранспортної системи країни - ПАТ «Магістральні газопроводи України», що підпорядковуватиметься Міністерству енергетики та вугільної промисловості України. Нова компанія залучить кваліфікованого міжнародного партнера для експлуатації вітчизняної ГТС.

Про це написав НАК «Нафтогаз України» у Фейсбуці.

“Реальний Unbundling Нафтогазу розпочався. Вже у вересні в країні з'явиться самостійний оператор газотранспортної системи, який буде сам будувати відносини з європейськими партнерами та внутрішніми клієнтами», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає прес-служба НАКу, серед завдань компанії буде реалізація економічних інтересів українців як кінцевих власників та залучення кваліфікованого міжнародного партнера для експлуатації ГТС.

«По секрету: заявки від міжнародних компаній вже надходять», - розповіли у Нафтогазі.

Урядова постанова №496 від 1 липня 2016 року, передбачає створення ПАТ "Магістральні газопроводи України", 100% акцій якого перебувають у власності державі. Компанія не підлягає приватизації. Відповідно до тексту постанови, таке підприємство з'явиться уже до 1 вересня.

Нині оператором української ГТС є ПАТ «Укртрансгаз», який на 100% належить НАК «Нафтогаз України». Як звітував нещодавно Нафтогаз, більше 80% прибутку компанії припадає на діяльність транспортування газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-