Харківський ФЕД уклав із китайськими авіаторами контрактів на $25 мільйонів

Харківський ФЕД уклав із китайськими авіаторами контрактів на $25 мільйонів

Укрінформ
Чотири контракти на 25 млн долл. уклала з китайськими авіабудівниками Харківська компанія FED (ПАТ "ФЕД").

Про це кореспондентові Укрінформу розповів голова правління компанії FED Віктор Попов.

"Китайська делегація - представники держорганів і бізнесу - побувала напередодні на підприємстві, познайомилася з нашою продукцією та оцінила її якість, що і відображено у контрактах на 25 млн долл. Йдеться про виробництво різних авіаційних агрегатів - систем управління польотом, агрегатів паливної системи літаків, гідросистем і систем енергопостачання літаків, а також ремонт авіатехніки", - зазначив Попов.

За його словами, до кінця року FED планує укласти ще ряд контрактів з Китаєм.

"Це тим більше важливо, бо за останні два роки обсяги виробництва зменшилися практично у всіх українських авіаційних компаній, за винятком деяких ремонтних підприємств, що працювали на потреби оборони", - додав Попов.

Водночас, за його словами, ситуація в галузі залишається складною: "Немає великих держзамовлень, а недосконалість закону не дає змоги залучати іноземні інвестиції".

Як повідомляв раніше Укрінформ, Харківський машинобудівний завод "ФЕД" почав свою діяльність 1927 року з випуску простих електричних свердлувальних машин і фотоапаратів "ФЕД". Сьогодні це найбільше підприємство України, де виробляють високоточну паливо- та гідрорегулюючу апаратуру для аерокосмічної промисловості, інших галузей машинобудування і залізничного транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-