Ощадбанк знизив ставки за «теплими» кредитами для ОСББ

Ощадбанк знизив ставки за «теплими» кредитами для ОСББ

Укрінформ
Ощадбанк покращив умови кредитування ОСББ/ЖБК для впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках. 

Зокрема, у рамках програми «Ощадний дім» знижено процентні ставки: відтепер для кредитів строком до 1 року ставка становить 21%, для кредитів строком більше 1 року – 21,5-22%.

Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

Крім цього, отримати кредит відтепер легше, адже  банком значно спрощено вимоги до ОСББ, а саме: передбачено можливість кредитування новостворених ОСББ без вимоги щодо діяльності не менше 6 місяців; скасовано обов’язковий власний внесок; зменшено кількість голосів співвласників для прийняття рішення для отримання кредиту до 2/3 голосів; спрощено вимоги до пакету документів, необхідних для отримання кредиту.

«Все більше родин долучаються до програми «Ощадний дім», розуміючи, що утеплення будинку зараз – це значна економія в майбутньому. Перетворивши свій дім на енергоефективний, люди отримують теплі оселі й заощаджують кошти. Наприклад,  заміна вікон допоможе підвищити температуру в квартирі на 4-5 градусів, а утеплення фасаду та модернізація теплових пунктів забезпечать економію енергії до 50%. Враховуючи зростаючий інтерес людей до програми, ми вирішили зробити енергоефективні кредити ще більш доступними», – зазначив заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич.

Нагадуємо, що в рамках програми «Ощадний дім» ОСББ може провести термомодернізацію будинку, значно заощадивши за рахунок державної підтримки. За «теплими» кредитами для ОСББ і ЖБК держава компенсує від 40 до 70 відсотків суми кредиту на придбання матеріалів і обладнання. Розмір відшкодування  залежить від кількості квартир у будинку, власники яких отримують субсидії. Загалом ОСББ – позичальники Ощадбанку вже отримали 2,8 млн. грн. державної компенсації.

В багатьох областях діють місцеві програми підтримки тепломодернізації ОСББ, відтак кредити для них стають ще дешевшими. Зокрема, за нещодавно підписаним меморандумом між банком та Київською міською держадміністрацією передбачається додаткова компенсація в розмірі 30% від суми «теплого» кредиту для київських ОСББ.

У рамках державної програми «Ощадний дім» з початку її дії  у 2015 році Ощадбанк надав об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків з різних міст України 147 «теплих» кредитів на загальну суму понад 7,7 млн. грн. Загалом свої житлові умови поліпшили власники 10 789 квартир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-